“Rozmowy po polsku” to dział vaadinowego forum, w którym - jak nazwa wskazuje - językiem urzędowym jest polski. Serdecznie zapraszam do zadawania pytań, zachęcam także do dzielenia się doświadczeniem związanym z pracą z Vaadinem.
Witam. Miła niespodzianka. Chętnie będę odwiedzał, biernie jak i czynnie.
Juz czterech. Muszę powiedzieć że mocno się zdziwiłem jak zobaczyłem dział “Discussion in Polish” ![]()
Ja też witam!
Również i ja witam wszystkich ![]()
Witam.
Witam
Czy jeszcze ktoś z Polaków korzysta z tego forum? ![]()
Cześć! Rzeczywiście, niezbyt wiele tu się dzieje. Sądzę że wpływ na to ma względnie niska popularność Vaadina w Polsce.
W jakich sytuacjach warto korzystać z tego narzędzia? Sam za wiele o nim nie słyszałem/ Jakie są jego największe zalety? ![]()
Pierwszą aplikację w Vaadin pisałem w 2011, framework był wybrany przez klienta ze Szwajcarii.
Wcześniej pisałem aplikacje JBoss Seam, gdzie UI jest w RichFaces.
Trudno mi sobie wyobrazic webową aplikację biznesową bez użycia UI framework (Vaadin czy PrimeFaces).
W Vaadinie aplikacje pisze się bardzo szybko. Zaawnasowane, interaktywne prototypy interfejsu użytkownika też można szybko wygenerować.
Dzięki bardzo za rzeczową odpowiedź.
To trochę mi rozjaśniłeś.
Witam.
Witam… jakoś tutaj jest cicho…
Cześć, o coś konkretnego chciałeś się spytać? ;-)
Na razie odkrywam Vaadin. Jako backendowiec nie jestem fanem js-a wiec to coś dla mnie. Jednak zastanawiam się jak to się sprawdza w przypadku dużego obciążenia…
Radzi sobie całkiem nieźle, do poczytania w wolnym czasie How many users can you host per node with Vaadin Flow? Let’s do the math! | Vaadin